Δράση συλλογής τροφίμων σε Σουπερ Μάρκετ

Σήμερα (16/4/2022), στελέχη των κοινωνικών Δομών παροχής βασικών αγαθών, του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, (Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια), μαζί με τον Αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής κ. Ανδρέα Σκούπουρα, βρέθηκαν έξω από τα δυο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, στο Σολάρι και το Κοντόκαλι, για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας που είναι εγγεγραμμένοι ωφελούμενοι του προγράμματος. Εκατοντάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν με χαρά στην προσπάθεια μας αυτή και προσέφεραν μια μικρή βοήθεια από το υστέρημα τους, αυτές τις δύσκολες ημέρες, αγοράζοντας μαζι με τα ψώνια τους και μερικά είδη καθημερινής διατροφής για όσους στερούνται ακόμα και τα βασικά.
Θα θέλαμε από καρδιάς να σας ευχαριστήσουμε όλους θερμά για την πολύτιμη υποστήριξη σας δύσκολο στο έργο της καθημερινής παροχής γευμάτων και ειδών αγαθών πρώτης ανάγκης για τις 340 και πλέον ωφελούμενες οικογένειες του νησιού που λαμβάνουν καθημερινά βοήθεια.
Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και σας θέλουμε όλους αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια!
Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και του Κοινωνικού Συνεταιρισμού (Κοι.Σ.Π.Ε) «Κοισπε Κέρκυρας Νέοι Ορίζοντες, στοχεύουν στη κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης όλων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων(άνεργοι, άστεγοι, μετανάστες, πρόσφυγες, φτωχοί) σε μέση Κέρκυρα, Βορρά και Νότο (Μωραίτικα). Σε συνδυασμό με ένα συνολικό πρόγραμμα υποστήριξης, που καταρτίζεται για κάθε οικογένεια, ενισχύεται η προσπάθεια στήριξης τους, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης.
Οι οικογένειες που «υιοθετούν» τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια (από ολόκληρη της επικράτεια του νησιού), επιλέγονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με τα Στελέχη του Κοινωνικού Συνεταιρισμού, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων, ώστε να έχουν πρόσβαση στις Κοινωνικές Δομές.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που στηρίζετε μαζί μας αυτήν την προσπάθεια.
Post by domescorfu