« Επίσκεψη του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Μέριμνας στις Δομές Βασικών Αγαθών: «Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσιτίου του Δήμου Κ. Κέρκυρας & Δ. Νήσων»

Στις 19 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Μέριμνας                        κ. Χρ. Σκούρτη στις Δομές Βασικών Αγαθών: « Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσιτίου του Δήμου Κ. Κέρκυρας & Δ. Νήσων». Ο κ.  Χ.Σκούρτης   συναντήθηκε με τα στελέχη,  τους εργαζομένους και τους ωφελούμενους  των Κοινωνικών Δομών.  Ειδικότερα, ενημερώθηκε από τον Υπεύθυνο Έργων και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κοι.Σ.Π.Ε Κέρκυρας κ. Θ. Παπαβλασόπουλο για την λειτουργία του Κοινωνικού Συσσιτίου και Παντοπωλείου καθώς και για τους 170  ωφελούμενων που εξυπηρετούνται καθημερινά στις Κοινωνικές Δομές.

Οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: «Κοινωνικό Παντοπωλείο και Παροχή Συσσιτίου στο Κέντρο και την Περιφέρεια του Δήμου Κ. Κέρκυρας» είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου και του Κοινωνικού Συνεταιρισμού (Κοι.Σ.Π.Ε) «Νέοι Ορίζοντες. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, κ.λπ. σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το Κοινωνικό Συσσίτιο λειτουργεί καθημερινά και παρέχει γεύματα  για την σίτιση των ωφελούμενων, σε οργανωμένο χώρο με τραπεζαρία, κουζίνα, βοηθητικούς χώρους και γραφεία. Οι Κοινωνικές Δομές  λειτουργούν καθημερινά από τις 08:00 έως 16:00, στο  Κέντρο της Πόλης (Μητρ. Μεθοδίου & Κολοκοτρώνη) από Δευτέρα έως Παρασκευή, με εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Μέριμνας κ.  Χρ. Σκούρτης  τόνισε ότι ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Κέρκυρας αποτελεί σημαντικό Κοινωνικό Εταίρο του Δήμου για την ανάπτυξη δράσεων που οδηγούν στην εργασιακή και κοινωνική ένταξη Κοινωνικά Ευάλωτων Ομάδων. Επιπλέον, επισήμανε ότι σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί  πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα δίπλα στους δημότες μας. Ο Δήμος θα έχει ουσιαστική συμμετοχή και συμβολή, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή απέναντι στους συμπολίτες μας που έχουν άμεση ανάγκη για τρόφιμα και φαγητό.

Post by domescorfu