Ευχαριστήρια επιστολή προς το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κορακιάνας

Οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Κέρκυρας θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κορακιάνας και ιδιαίτερα την διευθύντρια του σχολείου κυρία Ελένη Μπογδάνη, καθώς και το δάσκαλο της ΣΤ’ κύριο Ιωάννη Κουριπά και όλους τους μικρούς μαθητές για την ευγενική πράξη αλληλεγγύης να συλλέξουν τρόφιμα για την ενίσχυση των  κοινωνικών συσσιτίων και παντοπωλείων του Δήμου Κέρκυρας.

Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια του Δήμου Κέρκυρας, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Κέρκυρας και του Κοινωνικού Συνεταιρισμού (Κοι.Σ.Π.Ε) «Νέοι Ορίζοντες» στοχεύουν στη κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (άνεργοι, άστεγοι, μετανάστες, πρόσφυγες, φτωχοί). Σε συνδυασμό με ένα συνολικό πρόγραμμα που καταρτίζεται για κάθε οικογένεια, ενισχύεται η προσπάθεια στήριξης τους μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης. Οι οικογένειες που «υιοθετούν» τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια  επιλέγονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και σε συνεργασία με τα Στελέχη του Κοινωνικού Συνεταιρισμού, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων, ώστε να έχουν πρόσβαση στις Κοινωνικές Δομές.

Μέσα από την λειτουργία των Κοινωνικών Δομών  παρέχονται σε όλη την γεωγραφική περιφέρεια  του Νησιού  επισιτιστική και υλική βοήθεια καθημερινά σε τουλάχιστον 340  ωφελούμενους και νοικοκυριά, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

 

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που στηρίζετε μαζί μας αυτήν την προσπάθεια.

 

     

Post by domescorfu